Om A-LAN

Vilka är vi?

A-LAN är en förening som arbetar för att skapa evenemang och aktiviteter för människor i alla åldrar, som bidrar till en större gemenskap mellan orter och kommuner, och som också verkar som en kontrast till aktiviteter innefattande rus av olika slag, för att skapa en trygg miljö där personer av alla åldrar kan träffas och ha roligt tillsammans utan inslag av alkohol eller narkotika.

Bakgrund

A-LAN – AskersundsLAN – har från start körts helt på idéell basis, och utan någon större organisation. Det har hittills fungerat i stort sett utmärkt, men nu känner vi att det är dags att utveckla oss. Vi har därför antagit flera stora utmaningar för att kunna utveckla både föreningen och oss själva, för att kunna ge våra medlemmar roligare och mer omfattande aktiviteter, för att mer än någonsin kunna bidra till föreningslivet i Södra Närke.

Föreningens bildande

Inför vårt LAN i augusti 2005 bestämde sig dåvarande Crew för att det var dags att starta en förening på riktigt. Det hölls ett första officiellt årsmöte, fastställdes stadgar, och en styrelse valdes. Då det formella stod klart, informerades deltagarna på vårt LAN om de förändrade förutsättningarna. Föreningen mottogs med öppna armar av deltagarna, och ett stort antal skrev in sig på plats som officiella medlemmar.

Några månader senare var pappersarbetet avklarat. Föreningens nästa utmaning var nästa LAN under november månad – nummer tio i ordningen.

Medlemskap

Att vara medlem i A-LAN betyder mer än att bara delta på de LAN som vi anordnar, även om du inte visste det!

Medlemskap i föreningen ger följande:

  • Tillträde till föreningens ordinarie LAN (självklart).
  • Tillträde till föreningens andra aktiviteter under året, t.ex. Go-Kart, Paintball och fristående turneringar.
  • Tillgång till förhandsinfo om kommande evenemang.
  • Tillträde till föreningens årsmöte och innefattande bokslut.
  • Inblick i föreningens tillvägagångssätt gällande planering och utförande av aktiviteter och event.
  • Möjlighet att påverka föreningens framtid, framtida aktiviteter och event.
  • Ett gott samvete över att du är med och bidrar till föreningslivet!

Fun Facts

A-LAN – AskersundsLAN – är anslutet till Sverok – Sveriges Rollspels- och Konfliktspelsförbund, Distrikt Svealand. Läs mer om Sverok på www.sverok.se
A-LAN – AskersundsLAN – är erkänt av Askersunds Kultur- och fritidsförvaltning, och listat på deras hemsida på www.askersund.se.
A-LAN  – AskersundsLAN – är registrerat hos skattemyndigheten som en ideell förening.
A-LAN  – AskersundsLAN – har ett budgetår som löper från 1 januari till 31 december.